SuPer tukee ammattiosastojaan monella tavalla – Tunnetko sinä kaikki liiton tarjoamat palvelut?

Ammattiosaston toiminnassa saattaa tulla vastaan hetkiä, jolloin hyvät neuvot olisivat tarpeen. Tai ehkä toimintaan kaivattaisiin uusia ideoita ja tekijöitä. Liitosta saat avun ja tuen ammattiosastojen isoihin ja pieniin pulmiin.

Alhaalta päin otettu kuva ihmisjoukon käsistä, jotka päällekkäin samassa kasassa

Ammattiosastojen toimintaan ovat tervetulleita kaikki. Kuva: Mostphotos

Teksti Elina Kujala

Olette meille tärkeitä

Ammattiosasto kokoaa oman alueensa superilaiset yhteen. Se on jäsentensä paikallinen edunvalvoja, joka muun muassa vastaa hyvinvointialueilla luottamusmiesten valinnoista ja hoitaa suhteita alueensa työnantajiin, kouluihin ja muihin järjestöihin. Ammattiosastot järjestävät jäsenilleen paljon kivoja tapahtumia, retkiä ja koulutuksia, joissa voi tavata saman alan ihmisiä alueen muilta työpaikoilta. 

Kaikki ovat tervetulleita

Ammattiosastojen toimintaan tarvitaan kaikenlaisia, ihan tavallisia ihmisiä. Etukäteen ei tarvitse tietää tai osata mitään. Innostus ja kiinnostus ovat aivan riittäviä ominaisuuksia ammattiosastossa aloittelevalle, ja konkarillekin. SuPer muistuttaa, että ammattiosastossa tarvitaan erilaisia ihmisiä: Joku innostuu yhdysjäsenen hommista, toinen sihteerin pestistä, kolmas sopii puheenjohtajaksi ja neljäs webmasteriksi. Liitto tukee kaikkia.

Aina saa soittaa ja kysyä!

SuPerin toimistolla työskentelee viisi järjestöasiantuntijaa, joilla jokaisella on oma palanen Suomea ja sen alueen ammattiosastoja vastuullaan. Maija Valla, Lauri Kämäri, Anne Kisonen, Miika Korpi ja Krista Brunila-Holappa ovat valmiita neuvomaan, vastaamaan ja auttamaan ammattiosastotoimijoita kaikissa ammattiosastoon liittyvissä asioissa. Ei ole liian isoa tai pientä asiaa, jota kysyä. Yhteystiedot ja alueet löydät Tule mukaan SuPerin ammattiosaston toimintaan – SuPer (superliitto.fi)

Tulemme ihan paikanpäälle

SuPerin järjestöasiantuntijat vierailevat mielellään ammattiosastojen tapahtumissa. He voivat tulla mukaan kokoukseen, tavata jäseniä ja käydä työpaikoilla. Kutsu rohkeasti! Järjestöasiantuntijat tuovat ammattiosastoon liiton ajankohtaisimmat kuulumiset. He neuvovat ja ovat tukena, jos ammattiosastossa jokin asia vaatii ratkomista tai toiminta kaipaa uutta innostusta.  

Ei oppi ojaan kaada

SuPer järjestää paljon erilaisia koulutuksia ammattiosastojen toimijoille. Kiinnostaisiko sinua Pätevä puheenjohtaja, Tehoa taloudenhoitoon, Etevä esiintyjä tai vaikka Huippuhallitus? Koulutukset ovat jäsenille ilmaisia, ja myös matkat ja hotellimajoittuminen maksetaan. Katso tarkemmat tiedot ja kaikki järjestökoulutukset Järjestö- ja nuorten koulutus SuPerin jäsenille – SuPer (superliitto.fi)

Opas ja muuta materiaalia

SuPerin ammattiosasto-opas on kaiken kattava käsikirja ammattiosastossa toimivalle. Sen voi lukea kirjautumalla Oma SuPeriin.

Ideoita ja innostusta ammattiosastotoille tarjoavat myös erilaiset kortit ja muu materiaali, jota ammattiosastojen puheenjohtajat voivat tilata Palveluvaraston kautta.

Sinulle on postia

Hyvä vuorovaikutus ja toimiva tiedottaminen on meille SuPerissa tärkeää. Ammattiosastojen toimijoille lähtee säännöllisesti uutiskirje ajankohtaisista asioista ja pyrimme muutenkin pitämään ammattiosastojen superilaiset kartalla kaikesta tärkeästä. Facebookissa ammattiosastojen toimijoille on omat, suljetut ryhmänsä, jossa voit päästä vastaamaan esimerkiksi erilaisiin työelämää koskeviin kyselyihin. Seuraa meitä.

Itsenäiset

SuPerilla on yli 200 ammattiosastoa ja kaikki superilaiset, opiskelijoita lukuun ottamatta, kuuluvat automaattisesti johonkin ammattiosastoon joko työ- tai asuinpaikkansa mukaan. SuPer tukee ja auttaa ammattiosastojaan, mutta ammattiosastot ovat itsenäisiä ja sen jäsenet päättävät itse, millaista toimintaa he omassa ammattiosastossa järjestävät. Jos vielä et ole aktiivinen omassa ammattiosastossasi, niin lähde rohkeasti mukaan!

Sinua voisi kiinnostaa myös

Varhaiskasvatuksessa on ajauduttu hankalaan vakanssikierteeseen

Muista tauot ja muut lastenhoitajien hyvät vinkit

Rekisterin ruuhkautuminen tarjoaa sote-yrittäjille vain huonoja vaihtoehtoja – Jalkojenhoitaja Mervi Varjola luopui tittelistään, jotta voi jatkaa työntekoaan