Sanna Ängeslevä: ”Jäsenen helpottunut itku raskaan kuulemisen jälkeen tai onnellinen hymy oikeudenmukaisen onnistumisen keskellä säilyvät mielessäni pitkään”

Tänä syksynä järjestetään yksityissektorilla luottamusmiesvaalit. Sanna Ängeslevä on toiminut Touhulan luottamusmiehenä vuodesta 2016 ja avaa nyt SuPer-lehden lukijoille luottarityötä.

Kuva: Sanna Ängeslevän kotialbumi

Teksti Jenna Parmala

Miten luottamusmiehen toimi muutti työarkeasi?

Kolmen viikon työvuorolistassa viikon viimeinen päivä on aina luottamusmiestyöaikaa sekä viisi tuntia yhtenä aamupäivänä. Vaikka pyrin rajaamaan lastenhoitajan ja luottamusmiehen työt selkeästi, luottamusmiesasioita tulee toisinaan hoidettua myös silloin, kun sopiva hetki tarjoutuu. Jos jäsen kaipaa apua ja olen juuri saanut päiväkotiryhmäni päiväunille, saatan siltä istumalta kaivaa luottamusmieskännykkäni esiin ja aloittaa asian selvittämisen.

Paljonko työsi vaatii kouluttautumista?

Melko usein hoitoalalla olevat ystävänikin kyselevät minulta tes-asioista. Olen toiminut luottamusmiehenä entisellä työpaikallani Ikaalisten kaupungin varhaiskasvatuspalveluissa, joten olen saanut koulutuksen sekä yksityisen että julkisen puolen luottamusmiesasioihin. Päivitän tietojani jatkuvasti. Tämä työ vaatii sen, että olen esimerkiksi neuvottelutilanteesta hyvin kartalla.

 

Mainos

Mitkä ovat tärkeimmät voimavarat työssäsi?

Olen luonteeltani sosiaalinen, en pelkää esimerkiksi esiintymistä. Minulle on luontevaa käydä keskusteluja ja neuvotella asioista. Olen tottunut etsimään yhteistä maaperää ja kompromisseja ihmisten kanssa. Ajattelen, että tällaiset ominaisuudet ovat tärkeitä voimavaroja luottamusmiehen työssä.

Minkälaisia ovat luottamusmiehen arjen huippuhetket?

Tässä työssä kohtaa paljon tunteita ja minusta niihin liittyvät myös tämän työn huippuhetket. Jäsenen helpottunut itku raskaan kuulemisen jälkeen tai onnellinen hymy oikeudenmukaisen onnistumisen keskellä säilyvät mielessäni pitkään.

Miten kannustat ja tuet jäseniä?

Olen työni kautta jatkuvasti kiinni jäsenten työarjessa. Ajattelen, että minun tehtäväni on myös rohkaista työkavereitani liittymään liittoon. Meidän alallamme töitä löytyy kyllä aina, mutta oikeudenmukaisen kohtelun toteutumisen eteen tarvitaan liiton voimaa.

Mainos

Sinua voisi kiinnostaa myös

Jos hoitaja katoaa kesken työpäivän, kukaan ei välttämättä osaa kaivata häntä – 6 vinkkiä turvalliseen kotihoitoon

Satu Sieppi opiskeli uuden ammatin 57-vuotiaana – Hammashoitaja on ennakoinnin ammattilainen

Saattohoidon ABC kotihoitoon – Yhä useampi ihminen haluaa kuolla kotona