Ohjaaja sai irtisanomisesta korvaukseksi viiden kuukauden palkkaa vastaavan summan.
Päihdeohjaaja oli työskennellyt kaupungilla vakituisessa työsuhteessa. Työsuhde oli kestänyt neljä ja puoli vuotta. Heinäkuussa 2017 ohjaaja oli saanut työnantajalta varoituksen, koska oli vapaa-ajallaan kaupitellut ravintovalmistetta ja tarjonnut sitä myös asiakkaille työpaikalla.
Lokakuussa 2017 kaupunki irtisanoi samasta syytä päihdeohjaajan työsopimuksen.
Näyttö puuttui
Työsopimuslain mukaan työnantaja saa irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen vain asiallisesta ja painavasta syystä. Työntekijää, joka on laiminlyönyt tai rikkonut työsuhteeseen liittyviä velvoitteita, ei saa kuitenkaan irtisanoa ennen kuin hänelle on varoituksella annettu mahdollisuus korjata menettelyään.
– Työnantaja ei myöskään voi päättää työsopimusta samalla perusteella, josta se on jo antanut työntekijälle varoituksen, SuPer-liiton lakimies Sanna Rantanen huomauttaa.
Rantanen kertoo, ettei työnantaja ei myöskään pystynyt mitenkään näyttämään toteen lähihoitajan kaupitelleen ravintovalmistetta varoituksen saamisen jälkeen.
Työn päätyttyä päihdeohjaaja oli tehnyt keikka- ja viikonlopputyötä, jossa työajat olivat huonompia kuin aikaisemmassa työssä. Hän ei ollut saanut vastaavaa päihdeohjaajan työtä.
Työnantajan maksettavaksi jäi korvausten lisäksi myös ohjaajan oikeudenkäyntikulut suurimmalta osin.
Lisää SuPer-voittoja löydät SuPerin verkkosivuilta.
Lue myös: Työsopimus päätettiin perusteetta – Lähihoitajalle lähes 15 000 euroa korvauksia
Lähihoitajalle lähes 50 000 euroa työsuhteen perusteettomasta päättämisestä